POHOVANI FILETI RIBE U PIIVU - POSNO

Sastojci:

  • 1 kg ribljih fileta
  • 400 ml piva
  • 8 kašika brašna
  • kašičica soli
  • 2 – 3 kašike ulja
  • brašno
  • prezla
  • i ko voli susam i lan
  • Priprema:

    Fileti  bi trebalo da su poluzaledjeni. U toku pečenja će oni ispustiti vodu ali neće svu i tako će ostati sočni. Pivu dodati brašno i so pa dobro umutiti da nema grudvica. Masa treba da je redja, kao za pelečinke. Ako je pregusta onda će previše te smese da se zalepi za filet, a sa njom i previše prezle i onda dobijamo na kraju samo poh i jako malo ribe. Znači, redja smesa. Filete posolimo sa jedne strane, dovoljno je. Dok se zagreje ulje fileti odstoje posoljeni. 

    Uvaljati svaki filet u brašno, pa u smesu sa pivom i onda u prezlu kojoj smo po želji dodali susam i lan. Spuštati u zagrejano ulje i peći sa obe strane dok ne porumene. Valjanje fileta je malo pipav posao i zalepe se brašno i prezla za prste, a oni spretniji sve mogu da rade i viljuškom ili da se potpomognu. Idealno se slaže uz ove filete pirinač sa povrćem i limun

Primjedbe