TORTA OD ČOKOLADE I NARANDŽE

Sastojci:

Biskvit:

  • 100 g Badema
  • 1 Naranča
  • 120 g Šećera
  • 3 Jaja

  • 1/2 Prašak za pecivo Docela
  • prstohvat soli
  • 1 Vanilin šećer Dolcela

Krema:

  • 1 Puding od čokolade Dolcela
  • 1 Instant želatine Dolcela
  • 400 ml Soka od naranče

  • šećer po potrebi

Priprema:

Biskvit:

Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire.  Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo. Spojite sve sastojke neizmjenično, dodavajući i pripremljeni pire od naranče. Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rijeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.

 Krema:

Kremu pripremite na taj način da koristite Dolcela, puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita. Kada se puding ohladi na torti, uzmite Dolcela instant želatinu i pratite upute na pakiranju. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte sa instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.

Primjedbe