DOBOŠ TORTA SA LEŠNIKOM I ČOKOLADOM

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za doboš tortu

žuti fil:

  • 3 kesice vanilinog pudinga (bez kuvanja)

  • 900 ml mleka
  • 100 g putera/margarina

Čoko fil:

  • 200 g crne čokolade
  • 100 g putera/margarina
  • malo soli

Za posipanje:

  • 150 g pečenih krupno gnječenih lešnika

Za preliv:

  • 2 kašike karamel kreme

Priprema:

Mikserom mutiti puding od vanile, kad je gotov dodati puter sobne temperature, mutiti da se sjedini sa pudingom. Čokoladu topiti na niskoj temperaturi, dodati 100 gr putera, sjediniti sa čokoladom, mešati da se prohladi. Koru postaviti na podlogu/tanjir filovati delom žutog fila, pa preliti čokoladnim filom.

Preko čokolade posuti zgnječen pečeni lešnik/možemo ga gnječiti u avanu, ili uviti u kuhinjsku krpu i gnječiti staklenom flašom, kao oklagijom testo. Postaviti sledeću koru, pa filovati ovim redom dok ne potrosimo oba filova. Poslednju koru filovati žutim filom i preliti karamel kremom (ovde sam prelila koru karamelom, sacekala da se stegne pa filovala žutim filom). Tortu možemo dekorisati cvetićima i perlicama.

Primjedbe