KREMASTI KADAIF - EKMEK KADAIF

Sastojci:

  • 500 g svjezeg kadaifa
  •  250 g putera 
  • 250 g mljevenih oraha 

Agda:

  • 450 g secera 400 ml vode 
  •  po zelji malo limunovog soka 

Krema:

  • 1 l mlijeka 
  • 4 kas. brasna 
  • 3 kas. gustina/niseste 
  • 2000 g secera 
  • 1 vanilija secer 
  •  po zelji burbon vanilija 
  •  1 zumance 

Dekoracija:

  • 3 slag kreme 
  • mljeveni orasi

 Priprema:

Kadaif malo izsitnite. Rastopite puter i pospite po kadaifu. Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom. Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha. Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci. Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni. Dok se kadaif pece napravite agdu . Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min. Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu. Mjesajte zicom dok se zgusne. Pecen kadaif prelijte agdom. Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif. Ostavite 1h da se ohladi. Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu. Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.

Primjedbe