ZA OVAJ RECEPT SE SVI OTIMAJU A KADA PROBATE BIT CE VAM JASNO I ZAŠTO. SAVRŠEN KOLAČ !!!!!

Potrebno je:

  •  2,5 dcl gazirane vode
  •  1 kašika suvog kvasca
  •  2 kašike šećera
  •  2,5 dcl ulja 
  • 600 gr brašna

 Za fil od maka:

  • 250 gr mlevenog maka 
  • 125 gr šećera u prahu
  •  150 gr džema pd šljiva 

Za fil od oraha:

  •  250 gr mlevenih oraha 
  • 125 gr šećera u prahu 
  • 150 gr džema od kajsija 

Za premazivanje:

  • džem od kajsija mleveni orasi

 Priprema:

U 2, 5 dcl mlake gazirane vode staviti a kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati 2 kašike šećera, 2,5 dcl ulja i brašna. Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 3 dela. Pomešati 250 gr mlevenog maka sa 125 gr šećera u prahu. Pomešati 250 gr mlevenih oraha sa 125 gr šećera u prahu. Razvaljati jedan deo testa staviti u podmazan kalup za pečenje veličine 20x35 cm, preko premazati 150 gr džema od šljiva i rasporediti mešavinu od mlevenog maka i šećera.
Preko satviti drugu razvaljanu koru, pa premazati džemom od kajsija i preko posuti mešavinu mlevenih oraha i šećera. Razvaljati treću koru i staviti preko. Ostaviti da stane 30 minuta, na par mesta izbockati do dna čačkalicon i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da sloj od mlevenog maka bude gore. Još toplu pitu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.

Primjedbe