Trobojne šnite - Predivan kolač, kora sa tri okusa, a krema... meni posebna!

Sastojci    
Za kore    
  • 3 kom jaja   
  •   10 kašika šećera    
  • 3 dl pavlake    
  • 15 kašika Glatkog brašna Podravka    
  • 2 kašičice Sode bikarbone Dolcela     mrvica soli     
  • 3 kašike kakaa u prahu Dolcela     
  • 4 kašike mljevenih oraha   
  •   5 kašika mljevenog maka     
za fil    :
  • 1 l mlijeka    
  • 150 g šećera  
  •   10 kašika Pšeničnog oštrog brašna Podravka    
  • 200 g putera  
  •   1 kom Bourbon vanilija šećer Dolcela    
  • 1 dl kisele pavlake ili krem sira
 Priprema   :
  1.     Odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca, sa mrvicom soli, umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer pa mutiti da se šećer istopi. Dodati žumanca pa izmiješati, zatim dodati i kiselu pavlaku i mutiti najmanjom brzinom i na kraju umiješati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom, kašikom, polako miješati da se sve izjednači.     Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela. U jedan sipati kakao, u drugi orahe i u treći mak pa sve polako izmiješati kašikom.    
2.     Pleh 20x30 cm obložiti papirom za pečenje pa sipati tijesto, peći u zagrijanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.     Na isti način ispeći sve tri kore.    
3.     Od 1 l mlijeka odvojiti 3 dl pa u njemu razmutiti brašno. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva, sipati razmućeno brašno pa kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.     Puter sobne temperature umutiti pjenasto, umutiti i fil od brašna pa po malo dodavati u puter i mutiti, na kraju dodati kiselu pavlaku i vaniliju pa sve izmiješati.  
4.     Fil podijeliti na 3 jednaka dijela    
5.     premazati svaku koru i stavljati jednu na drugu, po želji se kore mogu preliti sa malo mlijeka.    
6.     ukrasiti ribanom čokoladom ili po želji     7.     ostaviti da se dobro stegne fil

Primjedbe