Čokolada rumka

Ko voli torte sa dosta cokolade,sa okusom i mirisom ruma,ovo je pun pogodak 




SASTOJCI
6 jaja
12 kas secera
6 kas brasna
6 kas ulja
100 gr topljene cokolade za kuvanje
1/2 praska za pecivo
1l slatkoh vrhnja
0.5 dcl ruma
250 gr milka cokolade
150 gr menaz cokolade,ili dorina za kuvanje
3 dcl mleka(za preliv kora)
2 kas kakao



PRIPREMA BISKVITA

Umutiti jaja sa secerom,dodati ulje,100gr.otopljene i progladjene cokolade za kuvanje,brasno ,2 kas kakao, prasak za pecivo.peci na 200c u okruglom kalupu za torte 28cm.kada je pecena i ohladjena kora prececi je na 2 jednaka dela



PRIPREMA FILLA
Zagrejati 500ml slatkoh vrhnja,izlomiti 250 grama milka cokolade,i 150 grama menaz cokolade,da se otopi u slatkom vrhnju( ne sme da vrije)

Kada se cokolada otopila fil staviti u zamrzivac na pola sata,ako vam fil nije dovoljno gust,mesanjem kasikom na sobnom temparaturi fil ce da se zgusne.
umutiti 500ml slatkog vrhnja,i dodati 3-4 kasike ruma,(ako volite sladje vrhnje,mozete zasladiti sa 3 kasike secera u prahu)



PRELIV ZA KORU
3dcl mleka, 4 kasike secera u prahu promesati i dodati ostatak ruma od 0.5dcl ruma



FILOVANJE
kora natopljena sa polovinom pripremljenog preliva-fil od cokolade-umuceno slatko vrhnje-i opet ponoviti jos jednom isti postupak.

Primjedbe