KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: TOLIKO DOBAR DA ĆETE PLAKATI OD SREĆE

Najlepše stvari u životu često su i najjednostavnije. Takav je slučaj i sa slatkišima, a ovaj je definitivno jedan od takvih i nećete moći da ga se zasitite. Ovaj preukusni slatkiš u receptu ne sadrži voće, kao što se obično navikli od čizkejka, ali je baš zbog toga mnogo jednostavniji za pravljenje od ove poslastice po uobičajenom receptu. Pogledajte kako se pravi: 
Neophodni sastojci:
 – podloga od lisnatog testa 
– 500 gr krem sira
 – 1 jaje 
– 1 šolja šećera
 – 1 kašičica ekstrakta vanile 
– 2 kašike cimeta 
Način pripreme:
 Dok mešate sastojke, rernu zagrejte na 180 stepeni. Za to vreme u činiji izmešajte krem sir mikserom dok smesa ne bude glatka i kremasta. Dodajte pola šolje šećera, jaje i vanilu i nastavite kratko da mutite. Razvucite lisnato testo tako da bude tanko i podelite ga na dva jednaka dela površine tepsije u kojoj ćete peći kolač. U manjoj posudi pomešajte preostali šećer sa cimetom i onda pola te smese pospite na dno tepsije. Preko nje stavite jednu koru testa, na nju raširite smesu od krem sira, prekrijte drugom korom i pospite drugom polovinom mešavine šećera i cimeta. Gurnite u rernu, pecite pola sata, onda ostavite da se skroz ohladi, isecite na kocke i UŽIVAJTE!

Primjedbe