OBLATNE ZA KOJE ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT

Sastojci: 


  • 1 list oblande
  •  21 kom. rolera 

Fil I :


  •  250 ml vode 
  • 250 g šećera 
  • 250 g margarina
  •  400 g mlevenog keksa
  •  150 g mlevenih oraha 
  • 2 vanil-šećera
  • 75 g čokolade 

Fil II:


  •  200 ml vode
  •  150 g šećera 
  • 150 g margarina 
  • 100 g bele čokolade
  • 400 g mleka u prahu

 Glazura :


  • 150 g čokolade
  •  4 kašike ulja

 Priprema: Fil I :

1. Prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin isečen na kocke i mešati dok se ne otopi, a potom umešati mleveni keks, mlevene orahe i vanil-šećer.
 2. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu.

 Fil II 

1. U drugoj posudi prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin i belu čokoladu, pa kad se sve otopi, u tankom mlazu postepeno dodavati mleko u prahu. Neprestano mešati mikserom da se masa ujednači. Finalni postupak 1. List oblande prepoloviti po dužoj strani. 
2. Na hrapavu stranu jedne polovine oblande naneti tamni deo fila I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti drugom polovinom oblande i premazati je svetlijim delom smese. 
3. Drškom varjače utisnuti po dužini oko sedam udubljenja s razmacima od po 2-3 cm. 
4. U dobijene kanale poređati rolere tako da budu dopola uronjene u fil. 
5. Fil II rasporediti najpre između rolera, a potom i po celoj površini kolača pa ostaviti da se ohladi i stegne.
 6. Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i preliti kolač. Kad glazura očvrsne, iseći ga vodeći računa da krug od rolera bude u sredini svakog parčeta.

Primjedbe