OVO JE NAJBOLJA I NAJSOČNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJU SAM PROBALA, A ZA NJU VAM NE TREBA MARGARIN NITI MASLAC.

Sastojci:
Kore:

  • 4 jaja
  • 8 kašika kristal šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 4 kašike kakaa
  • 4 kašike ulja

Fil:

  • pola l slatke pavlake
  • 4oo gr čokolade
  • preliv
  • 2 kašike šećera
  • ruma po želji
  • 2 kašike kakaa
  • 2 dcl mleka

Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.

 Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih. Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Posluživanje:
Za sat vremena se može seći i služiti.

Primjedbe