DOMAĆI PINĐUR – JEDNOSTAVAN RECEPTIĆ, A TAKO UKUSAN. ZAPIŠITE GA OBAVEZNO!

Ovo je moja verzija pinđura po kome radim,meni je super ukusan i iskreno za nijansu ga volim više nego ajvar jednostavan receptić,a tako ukusan..

Sastojci:

  • 4kg paprike za ajvar 
  • 2kg oguljenog paradajiza 
  • pola glavice češnjaka 
  • 1 veća vezica peršinovog lista 
  • 2 ravne žlice soli 
  • 4 žlice šećera 
  • 2.5dl ulja 
  • pola dl sirćeta 
  • 2 feferone 

Priprema:
Papriku ispeći na roštilju, oguliti ju i isjeckati na sitne komadiće(ne mljeti). Oguljeni paradajz isjeckati i staviti na lagano ugrijano ulje i dodati mu sitno sjeckani češnjak i kuhati dok se paradajiz ne raskaša, dodati sjeckanu papriku, sjeckani peršinov list, sirće, sol,šećer, sjeckane feferone i kuhati oko 1h da dobije finu gustoću.

 Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.Ovo je mjera za jednu turu nama obično bude dovoljno, dobije se oko 11 kom malih bočica od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.

Primjedbe