NAJLJEPŠI KEKSIĆI CVJETOVI BRZO SE NAPRAVE SA FILOM PO ŽELJI

Najbolje kod njih je što ih možete napraviti brzo, napuniti kremama i džemovima po želji, a izgledaju tako slatko.

Sastojci: 

Za testo: 

  • 1/2 šolje neslanog putera
  • 1/2 kašičice soli 
  • ½ kašičica šećera
  • ½ šolja brašna 
  • 1/4 šolje kisele pavlake 

Za punjenje i preliv:

Limun krema:

  • 1 kašika šećera u prahu
  •  mini kalupi za mafine
  •  i sekač za keksiće u obliku cveta 

Priprema: 

Da biste napravili testo mikserom (ili u seckalici za hranu) pomešajte puter, so, šećer i brašno. Mešajte dok ne dobijete grudvice. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u kuglu i ostavite 5 minuta. Ako vam je u kuhinji toplo ostavite ga na bar 15-tak minuta u frižideru. Kuglu izvadite na pobrašnavljenu površinu, razvaljajte oklagijom u tanak krug. Isecajte cvetove (sekač treba da bude veći od mini kalupa). Testo ponovo oblikujte i razvaljajte, pa secite nove cvetove. Ponavljajte postupak dok ne potrošite testo. Dobićete oko 12 cvetova. (Ako želite više samo uduplajte meru za testo). Kalupe nauljite, pa stavljajte cvetove u svaki drugi kalup. Lagano ih utisnite i ispravite im “latice” – da se “rascvetaju”. Dno cvetova izbodite malo viljuškom, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 220C tek 5 do 7 minuta – dok lagano ne porumene. Izvadite iz šporeta, pa kada se malo ohlade i iz kalupa na tanjire. Punite kremom od limuna, otopljenom čokoladom, eurokremom, džemom, pudingom … Pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite bobičavim voćem.

Primjedbe