ZALIVENI KOLAČ SA TREŠNJAMA!!! FANTASTIČAN JE !

Sastojci:

Tijesto:

  • 4 jaja 
  • 15 dag šećera 
  • 1 naribana limunova korica
  •  prstohvat soli 
  • 30 dag brašna 
  • pola praška za pecivo
  •  20 dag omekšalog maslaca ili margarina 

Preljev:

  • 2 dl kiselog vrhnja 
  • 5 dkg šećera
  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 1 puna žlica gustina 
  • 50 dag očišćenih trešanja
  •  ulje za lim
  •  brašno za lim
  •  šećer u prahu za posipanje kolača

Priprema:


  • Trešnje oprati i izvaditi im koštice. Uključiti pećnicu na 200 st.C.


Tijesto:

Izmiksati jaja sa šećerom, limunovom koricom i malo soli. Dodati omekšali maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Tijesto (bit će to mekano prhko tijesto) rasporediti u namašćen i pobrašnjen lim veličine cca 35×27 cm te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 st.C 10 minuta! Dok se tijesto peče za preljev promiješati kiselo vrhnje sa šećerom, jajima, vanilin šećerom i gustinom. Tijesto nakon 10 minuta izvaditi iz pećnice, rasporediti po njemu višnje i sve zajedno preliti preljevom. Vratiti u pećnicu na 25 minuta. Pečeno po želji posuti šećerom u prahu ali ako vam kao meni, ostanu trešnje pri vrhu, onda šećerenje nije potrebno.

Primjedbe