STARINSKE POSNE VANILICE KOJE SE TOPE U USTIMA

SASTOJCI:
  • 400 gr margarina
  • 240 gr prah šećera
  • limun
  • 2 vanilina šećera
  • 100 gr oraha
  • 800 gr brašna
  • džem

PRIPREMA:
U posudu umutiti margarin i prah šećer,zatim narendati koricu od limuna i iscjediti limunov sok.
Dodati orahe i vanilin šećer.
Miješati pa polako dodavati brašno i zamijesiti ujednačenu masu koja neće biti previše tvrda.
Razviti tijesto na pobrašnjenoj podlozi,a zatim čašom vaditi vanilice.
Redajte ih u pleh koji ste obložili papirom i pecite u predhodno zagrijanoj rerci na 180°,odp 7-10 minuta.
Vanilice ne smiju promjeniti boju,tj vadite ih dok su još bijele.
Spajajte ih džemom i uvaljajte u šećer.

Primjedbe