NAJBOLJA KREMPITA

Sastojci:

BISKVIT:


  • 7 žumanaca
  • 1 čitavo jaje,
  • 8 kašika šećera,
  • 8 kašika ulja,
  • 8 kašika vode,
  • 8 kašika brašna,
  • 1 prašak za pecivo.


Umutite žumanca i jedno čitavo jaje sa šećerom, dodate ulje i malo brasna zatim vodu i ostatak brasna i prasak za pecivo. Pecete 15 min na 200 stepeni. Sačekate da se ohladi i prerežete koru na dva jednaka dijela.

FIL:


  • 1 litar vode,
  • 3 pudinga od vanilije ( ja sam stavljala dolcela puding od vanilije )
  • 18 kašika šećera,
  • 1 vanilin šećer.

PRIPREMA:

U 0,8 dcl ( 4 čaše ) stavite šećer i pustite da prokuha u 0,2 dcl stavite vanilin sećer i puding, kada voda prokljuca istresete puding.

Kada je puding gotov, napravite snijeg od 7 bjelanaca i sipate u vruc puding i lagano miksate dok se krema ne izjednaci. Staviti prvu koru, preko nje kremu zatim drugu koru i ukrasiti po želji.

Primjedbe