Savršeno tijesto, mekano i sutradan.. Idealno za doručak ili užinu… PANCEROTE

Sastojci
-600g brasna
-1/2 kvasca
-2 dl mleka
-2 dl jogurta
-1/2 case ( od jogurta) ulja
-1 prasak za pecivo
-1 kasikica secera
-2 kasikice soli

Za fil - po volji

-kecap
-salama
-sir
-krastavci
-origano
-jaje za premaz


Priprema
U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kasikicu secera i kasiku brasna. Kad kvasac nadodje, dodati ostalim sastojcima i zamesiti testo... ostaviti ga, u pokrivenoj vangli,  da se podupla.. (najbolje kod toplog 'smederevca' ili zagrejati rernu na 100 stepeni, ugasiti je staviti testo u rernu i cekati da naraste testo...)

Nadoslo testo razviti oklagijom na debljinu oko 1cm, e sad da bi mi sve pancerote bile iste velicine, ja modlom za krofne vadim krugove ( kolicina na slici je od 1kg brasna)... zatim te krugove razvacim koliko moze oklagijom.

Krugove puniti filom po zelji, preklopiti i krajeve pritisnuti viljuskom. Pancerote slagati u tepsiju oblozenu pek papirom, premazati jajetom i po zelji posuti susamom, origanom, solju, ukrasiti kecapom... kako ko voli.

Peci u rerni, na 200 stepeni, dok ne porumene ( prema mojoj rerni, taman dok pravim drugu tepsiju panceroti, prva tepsija bude pecena...), sacekajte da se malo prohladi pa papati fine i mekane pancerote.

Primjedbe