Kolač sa bananama - Oduševio je sve koji su ga probali!

Sastojci

Biskvit

-100g margarina (rama)
-120g šećera
-dva jaja
-150g brašna
-pola vrećice praška za pecivo
-dvije kašike kakao
-jedan prstohvat soli
-75ml mlijeka
-Krem 600ml slatkog vrhnja
-tri vrećice kremfixa
-120g puder šećera
-jedna vrećica vanilla šećera
-70g čokoladnih mrvica
-osam manjih banana
-malo arome okusa banane

Priprema

Margarin i šećer ujediniti i izmiksati. Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati. Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko. Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice). Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom. Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti. Biskvit peći na 160°C. Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice. Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.

Krem:

Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati. Na banane sav krem kupolasto nanijeti. Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati. Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!

Primjedbe