DOMAĆI BUREK SA SIROM KAO IZ PEKARE I KAO OD ŠALE (UZ DODATAK FETA SIRA)

Neki kažu pogotovo Bosanci nije to burek to je sirnica, burek je samo sa mesom. Vječita polemika. Šta vi mislite o tome? Da li je ovo burek ili ne 😀
SASTOJCI:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)

cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli

PRIPREMA:
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate).
Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane.
Poprskati mesavinom ulja i vode. Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.

Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje. Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.


Primjedbe