KREMASTO, LAGANO, VOĆNO….SA MJERAMA NA KAŠIKE RADI LAKŠE PRIPREME

 

Sastojci

  • Biskvit
  • 8 bjelanjaka
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • i još 2 dl vrućeg mlijeka

Krema

  • 8 žumanjaka
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika oštrog brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 2 vanilij šećera
  • 250 gr margarina
  • 500 gr jagoda
  • 3 šlag pjene

Priprema
1.

Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
2.
Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
3.
Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
4.
Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.

Uživajte!!!!!

Primjedbe