ČOKO PLAZMA TORTA….Savršena kombinacija čokolade i plazme, za prste polizati

 

Sastojci:


Kore:

10 jaja

10 kasika secera

8 kasika orasa

4 kasike brasna

1 prasak za pecivo

Preliv:

500 ml cokoladnog mleka

Fil:

500 gr slaga u prahu( ja sam koristila C slag)

6 dcl kisele vode

700 gr kisele pavlake

250 gr secera u prahu

300 gr mlevene plazme

Način pripreme:


Ulupati 5 belanaca u cvrst sneg i postepeno dodavati 5 kasika secera i mutiti da se secer otopi.

Dodati 5 zumanaca jedno po jedno neprekidno muteci mikserom.

Nakon toga umesati 4 kasike mlevenih orasa, 2 kasike brasna pomesanog sa pola praska peciva. Sve to lagano promesati varjacom.

Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje, i peci na 200 stepeni da porumeni.

Ja sam pekla u velikoj tepsiji 30 puta 30 cm, a vi mozete i u manjoj. Onda ce vam biti visa torta.

Od preostalog materijala ispeci jos jednu koru….

Fil:

Umutiti slag sa 6 dcl kisele vode. Kiselu pavlaku, plazmu i secer u prahu izmesati, i u to dodati 6 kasika ulupanog slaga. Sve dobro sjediniti.


Finalni postupak:


Koru staviti na tacnu i preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, premazati polovinom fila, i na fil polovinu slaga. Preklopiti drugom korom i nju preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, drugom polovinom fila, i drugom polovinom slaga.

Ja sam na svako parce ubola malu dekoraciju od topljene cokolade….


Primjedbe