FRITULE SA JOGURTOM…najbrže i najjednostavnije fritule, a okus im je savršen. Od početka izrade do gotove prve ture proći će tek dvanaestak minuta!

 

Sastojci

1 jaje

180 g tekućeg jogurta

2 žlice šećera

1 vanilin šećer

1 češ rakije ili ruma

prstohvat soli


200 g pšeničnog glatkog brašna

pola praška za pecivo

Po želji:

-limunova korica, jabuka, cimet…

Priprema

Ulje ugrijati u loncu, treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati ​​u njemu, ne smiju dodirivati ​​dno.

Pjenjačom izmješajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gušt.


Sada se je ulje već ugrijalo. U svaku ruku uzeti malu žličicu. Žličice umočiti u lonac s uljem. Jednom žličicom zagrabiti smjesu, prenijeti nad lonac, pa drugom žličicom gurnuti smjesu da se prži. (nemojte prepuniti žličicu tijestom, da biste omogućili da fritule budu lijepih oblika, ako prepunite žličicu imat ćete jedno tzv. repove)

Nemojte prepuniti lonac fritulama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pri tom mogu istim okretati.

Kada se dovoljno isprže na jednoj strani, obično se same okrenu na drugu, ako ne samo ih vi dotaknite vilicom, pa će se okrenuti.

Primjedbe