MESO KAO ISPOD PEKE (A IZ PEĆNICE!). JUČER SAM PROBALA KOD KUĆE I IZVRSNO JE!

 

Sastojci:


1 kg. mesa po želji (u ovom slučaju svinjski kotleti)

nekoliko velikih krompira

1 velika kapula

2 veće mrkve

4 režnja češnjaka

malo ulja

1 dl. bijelog vina

i još soli, papra i vegete desetak

listova svježeg bijelog kupusa

priprema:


Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.

Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem). Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.

Na krompir staviti meso

Zaliti vinom.

Sve prekriti u dva reda listova kupusa

Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folija) i peći na 220°C oko 2 sata.

Zatim izvaditi iz pećnice i ukloniti

Gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” meso i povrću koje ostaje super sočno!

Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!


Primjedbe