BRZE KROFNE TOLIKO DOBRE DA SAM MORALA DVA PUTA DANAS DA IH PRAVIM

 

Sastojci

2 jaja

5 kasika secera

250 ml mljeka

1 prasak za pecivo

600 g brasna

6 velikih kasika jogurta

ulje za przenje

kristal secer za uvaljati

Priprema


Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurta.

Izručiti tjesto na pobrašnjenu površinu, oko 50-100 g brašna te se izrađuje toliko da s etjesto prestane ljepiti.

Neka vas ne salamur sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja.

Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1,5 cm i vaditi manjim modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.

Zagrijati u većoj posudi ulje (može i frituza).

Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.

Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.

Gotove uvaljivati ​​u kristal secer, ili po zelji.

Primjedbe