NAJBOLJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA SA FANTASTIČNOM GLAZUROM

 

Sastojci:


pakiranje rozen kora

KREMA:

1,5 L

2 pudinga od čokolade

200 g šećera

4 žlice brašna

2 žlice gustina

300 g čokolade za kuhanje

250 g mljevene Milka čokolade

3 paketića vanilin šećera

200 g maslaca ili margarina

GLAZURA:

50 g maslaca ili margarina

50 g maslaca 0 g margarine čokolčade

1 dcl slatkog vrhnja

priprema:


Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, iu njega se umiješati u preostalih pola litra umješan puding, brašno, gustin i šećer. Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi, a zatim par minuta mikserom. Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom. Izraditi margarin sa vanilin šećerom i dodati ohlađenu kremu. Premazati rozen kore i staviti na hlađenje na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari.

Primjedbe