PEČENI ŠEĆER: OVO JE SAVRŠEN DEZERT UZ DOMAĆU KAFU

 

SASTOJCI:

3 šoljice šećera (150 ml)


1 šoljica mleka

1 kašika brašna

oraha po ukusu (oko 50 gr)

PRIPREMA:

Šećer stavite u šerpu, pa ga rasturite na najjačoj vatri.

Kada se šećer karamelizira, dodaje mu se 1 škola mleka i još 2 škole šećera.

Morate da mešate, a kad krene da vri smanjite ringlu.

Mešajte još 2 do 3 minuta. Sklonite sa ringle i mešajte i dalje.

Dodajte orahe i brašno i pomiješajte još jedno 4 minuta.

Mešajte još malo, a zatim smesu istresite na papir sa pečenje.

Razvucite pečeni šećer po papiru i ostavite da se ohladi.

Izlomite pa ga poslužite uz kafu.


Primjedbe