SLANI ROLAT…ODLIČAN IZBOR U SVIM PRILIKAMA

 

Sastojci:


Kora:

4 jaja

4 kašike brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike pavlake

prstohvat soli

Fil:

200 g feta sira

100 ml milerama

180 g praške šunke

prima:


Belanca odvojiti od žumanaca i sa prstohvatom soli umutiti u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca sa pavlakom. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.

Na kraju dodati mešavinu prašku za pecivo i brašna, pa promešati varjačom.

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i razliti u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.

Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti feta sir i mileram i dodati seckanu prašku šunku pa promešati.

Koru razviti i premazati filom, pa ponovo urolati, uviti u krpu i odložiti u frižider da se stegne.

Neposredno pred služenje iseći na parčad željene veličine i poslužiti.

Primjedbe