ČORBA MOG DJETINSTVA PRVO JELO KOJE SAM NAČILA SPREMATI I JOŠ UVIJEK JE PRAVIM PO ISTOM RECEPTU

 

Sastojci:


50 g butere

900 g krompira (na kocke)

1 crni luk (110g)

100 g mrkve (na vece kocke)


170 g sitno isjeckanog paradajza

80 g rize

vegeta

mljevena crvena paprika

1300 ml vrele vode

1 velika kasika persuna

priprema:


Buter staviti u lonbac da se istopi. Dodati luk, mrkvu i paradajz pa prziti par minuta da se dobro uprzi.

Sad dodati krompire i sve mjesajuci dobro uprziti, Zacinivsi vec sa vegetom i mljevenom paprikom.

Dok pržite krompir dodavati sve po malo vrele vode, ne sve odjednom. Sad smanjiti temperaturu na srednju, dodati rizu, i naliti sa ostatkom vode i kuhati dok sve fino ne omeksa. Pred sami kraj dodati 1 veliku kasiku persuna, suhog.

Posluživanje:

Čorba je malo gušća, ne previse, ali ko ne voli moze dodati vise tekucine, nekih jos 200 ml vode, ili tecnog vrhnja (pavlake).

Primjedbe