Ovo fenomenalnu pitu pokazala mi je moja svekrva…ja je često pravim a sada ćete I vi…

 

Ovu fenomenalnu pitu mi je pokazala svoju svekrvu. ..ja je cesto pravim,nadam se da ce te je i vi!!


SASTOJCI:


500g gotovih kora za pite

1 cvrsti jogurt

4 jaja

casa od jogurta ulja

500g domaceg kravljeg sira

tako

PRIPREMA:


Umutiti sir i 2 jaja.Posoliti. Napraviti fil kojim ćemo premazivati ​​kore.Pravi se tako što umutimo

zajedno jogurt, 2 jaja i čašu od jogurta ulja. Malo posolite. Kore presjecite nožem po sredini.Dobićete manje kore Uzimajte po jednu koru, namažite po čitavoj dužini filom preključite jedan dio, a preko njega zavrnite drugi dio.Dobićete koru dužine oko 25 a širine 8cm. Na jednom kraju u uglu dodajte sir, malo ga uključite(kao uši na teci kad se uređaj) tako završi i preklapajući pravi trokut. Svaku koru radite ovako dok ne potrošite sir i kore.Ako ostane sira stavite odozgo po trokutovima.Oni se peku 10-15-min. na 200stepeni(ja ih pečem i na šporet na drva). Moram napisati da trouglovi,njihova velicina i bujnost zavise od jufkica.Odnedavno kupujem Jami jufke-za slane pite ili strudle.Trouglovi jednostavno budu savrseni.Udupla im se velicina,i jako budu fino hrskavi.

Primjedbe