SVI SE OTIMAJU OKO OVOG RECEPTA ZA PITU OD SIRA: Oduševit ćete se, bolja je od bureka

 

Pita se pravi sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom.


Potrebni sastojci:


Kilogram gotovih kora

350 grama starog sira

200 mililitara jogurta

1 jaje

4 supene kašike ulja

Čaša kisele vode

1 prašak za pecivo

Način pripreme:


U dubljoj čini miješa sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promiješajte da se sve lijepo sjedini. Sada redajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sljedeći način:


Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dvije izgužvane kore, takođe poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu cijelu i ponovo poprskajte kiselom vodom.


Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga treća fila, ponovo redjajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.


*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vađenja, nekih 5 minuta, pokrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite se da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako ne želite.

Primjedbe