Najbolje šubarice / ruske kape – recept za siguran uspjeh

 

Sastojci
Biskvit

6 jaja
250 g šećera
200 ml ulja
200 ml tople vode
1 prašak za pecivo
360 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
Krema

500 ml mlijeka
40 g oštrog brašna
40 g gustina
100 g šećera
2 vanilin šećera
250 g maslaca
Priprema

Za kremu pomiješate brašno, gustin, i šećer, dodajte postepeno mlijeko pa kuhajte tu smjesu na laganoj do srednjoj vatri dok se ne zgusne. Kad se smjesa ohladi (povremeno se miješa), izmiksajte ju pa umiksajte malšac na sobnoj temperaturi.

Za biskvit jaja dobro izmiksajte sa šećerom pa umiksajte toplu vodu i ulje. Na kraju umiksajte smjesu brašna, kakaa i praška za pecivo (dodajte u 3 navrata)

Biskvit rasporedite u 2 dijela i pecite na 180 stupnjeva kojih 10 minuta. Iz gotovog biskvita izrezujte kružne biskvitice (prikazano u videu).

Na skavi biskvit nanesite kremu debljine barem pola cm (najbolje špricom za kremu), preključite druge biskvitom pa stranice svake spojene šubarice premažite tankim slojem kreme. Uvaljajte u kokos, a na kraju na vrhu svake šubarice stavite čokoladnu glazuru po vašoj želji, a ja sam ju radio po ovom receptu.

Primjedbe