PRINCESS VANILA. TAKO JEDNOSTAVNA ZA NAPRAVITI.

 

Jedna prava nežna princeza u obliku finog kremastog kolača sa dodatkom voća,svaki zalogaj o njoj govori sam za sebe. Vrlo jednostavne su pripreme,može biti torta za svaki dan, i to je ono što ju meni posebno čini jednom od najdražih..

SASTOJCI ZA KORICE

5 kom bjelanjaka

1 omot pudinga od vanilije u prahu

1 velika žlica brašna

5 žlica šećera

3 žlice ulja

KREMA

6,5 dl mlijeka,

5 žutanjaka

2 omota pudinga od vanilije

150 g šećera u prahu

2 vrećice vanili šećera

100 g maslaca

2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja

ili ako više volite bez vrhnja kremu od maslaca

dodati tada samo 180 g maslaca

2-3 kom banana ili

oko 200 g sezonskog voća po želji,

svježe jagode ili maline su savršene za ukrase:

krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje

PRIPREMA

Za korice odijeliti bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istući u čvrst snijeg,polagano dodajući šećer,zatim dodati potrebnu količinu ulja,puding u prahu i brašno,smjesu ujednačiti.

Veliki lim od pećnice(40x30 cm) postaviti papirom za pečenje,izliti smjesu u njega,lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20-25 min,dok kora lagano porumeni.

Koru prohladiti,i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.

Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu,žutanjke i vanili šećere.U zakipjelu mlijeka lagano ukuhati smjesu pudinga,i kuhati dok se potpuno ne zgusne.

Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore,ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i u prahu,te posebno čvrsto ulupati slatko vrhnje.

Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje.

Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.

Na kraju tortu obmazati filom sa svih strana,po želji ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelim čokoladom.

Prije služenja malo ju prohladiti i samo uživati!

Primjedbe