4 RECEPTA ZA 4 VRSTE KREMA ZA OBLATNE.. NE ZNA SE KOJA JE BOLJA


 Ovdje imam 4 odlične kreme za oblatne. Jako su jednostavne i prije svega ukusne. Nadam se da će vam se svidjeti! 🙂

Sastojci

NARANČNA ILI LIMUN KREMA

40 g brašna

50 g šećera

2 dl mlijeka

1 jaje

250 g margarina (može i malo manje)

2 naranče ili limuna (sok)

250 g šećera

MOCCA KREMA

40 g brašna

50 g šećera

2 dl mlijeka

1 jaje

1 vanilin šećer

250 g šećera

250 g margarina (ili malo manje)

15 g sitno mljevenje pržene kave

ČOKOLADNA KREMA

4 jaja


250 g šećera

4 rebra čokolade (otopljene ili naribane)

200 g margarina

KAKAO KREMA

40 g brašna

50 g šećera

2 dl mlijeka

1 jaje

1 vanilin šećer

250 g šećera

30 g kakao praha

250 g margarina (ili malo manje)


Priprema

NARANČA ILI LIMUN KREMA :

Brašno, šećer, mlijeko i jaje dobro se miješaju i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan margarin sa šećerom (250 g) i dodajte sok od limuna i naranče.

Sve zajedno dobro izmiješajte i filujte oblatne.

MOCCA KREMA:

Brašno, šećer, mlijeko, jaje i vanilin šećer dobro se izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan šećer sa margarinom i mljevenu prženu kavu.


Sve zajedno dobro izmiješajte i filujte oblatne.

ČOKOLADNA KREMA:

Jaja, šećer i čokoladu lupajte mikserom ili ručno u posudi koja stoji u drugoj većoj posudi s vodom, a voda treba lagano kuhati.

Masu treba dobro izlupati (20 min.). Kada je masa izlupana, ohladi se i doda margarin. Sve se dobro izmiješa i filuju oblatne.

KAKAO KREMA:

Brašno, šećer, mlijeko, jaje, vanilin šećer dobro se izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan šećer (250g), kako prah i margarin.

Sve zajedno izmiješajte i filujte oblatne.

Primjedbe