BRZI KOLAČ OD ČOKOLADE SA RIŽOM

 

Sastojci:

BISKVIT:

6 bjelanjaka

10 dag šećera

10 dag kokosa

1 žlica brašna

1 žlca octa

KREMA:

6 žutanjka

10 dag šećera

20 dag margarine

30 dag čokolade s rižom

400 ml slatkog vrhnja

Priprema

Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom. Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta. Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je do 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade – ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.) Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

Primjedbe