POHOVANA PILETINA: NI U RESTORANIMA NISMO JELI BOLJU PILETINU OD OVE

 

Priprema se na sledeći način:

Belo pileće meso težine oko 800 gr isecite na tanke šnicle, najbolje se seku dok je meso polu-smznuto.

Ne lupajte ih kuhinjskim čekićem, jer belo meso nema žilica koje bi ga učinile tvrdim, samo ga blago nasolite i sa jedne strane bogato premažite senfom.

Zatim ga umotate u brašno, pa u umućena jaja (potrebna su 2 jaja) i na kraju u mešavinu prezli, vegete, paprike i malo kukuruznog griza.

Pržite na vrelom ulju dok korica ne porumeni, sa jedne, pa sa druge strane i obavezno ostavite da se nakon prženja malog oceda od ulja na papirnom ubrusu.

Služe se sa kriškom limuna, koju iscedite neposredno pred jelo po svakoj snicli.

Prilog uvek može biti pire krompir ili pirinač.

Primjedbe