BIJELO BRDO – Ovaj kremasti kolač je doista nešto što će vas ostaviti bez daha

 

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (zamrznutog) ili 2 pakiranja gotovog
  • 1l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 12 žlica šećera
  • 1 margarin
  • 1,5-2 staklenke kompota od višanja
  • 1/2l slatkog vrhnja
  • priprema:

    1. Odmrznuti tijesto i razvaljati ga tanko u oblik pravokutnika. Ukoliko radite sa gotovim već razvaljanim lisnatim tijestom tada je postupak znatno kraći. Svaki pravokutnik dužom stranog izrezati na 5 jednakih trakica. (Tako ćete dobiti sveukupno 10 trakica za rolade s višnjama što je idalan omjer za slaganje kolača u oblik trokutastog brda).
    2. Na svakom traku slagati red ocijeđenih višanja, zarolati u uske roladice i oprezno premijestiti na lim obložen papirom za pečenje. Slagati roladice u razmacima kako se ne bi slijepile prilikom pečenja.
    3. Peći u pećnici na 200C oko 20-30 min dok tijesto lijepo ne porumeni i ne postane hrskavo. Vrlo je važno da rolice dobro zapečete jer će kolač biti ukusniji, ai lakše ćete 'manevrirati' njima prilikom premazivanja kolača kremom.
    4. U međuvremnu skuhati pudinge sa šećerom u 1l mlijeka, ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica s gornje strane.
    5. Mikserom pjenasto izraditi margarin, pa u njega umiješati rashlađeni puding (također mikserom).
    6. Na pladanj za posluživanje složiti 4 roladice jednu uz drugu i premazati ih debljim slojem kreme.
    7. Zatim opet složiti na kremu ovaj put 3 roladice, pa opet kremu.
    8. Potom 2 roladice, pa ponovo kremu. I na kraju opet jednu, zadnju roladicu. Kada dobijete oblik
      trokuta, sve premažite ostatkom kreme (bez brige, kreme ima i više nego dovoljno za sve to).

Primjedbe