PILEĆA DŽIGERICA U POVRĆU: Kažu da je NEVJEROVATNO ZDRAVA, ovaj način je vjerovatno niste probali, PREUKUSNA JE

 

Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promijenili recept i isprobali ovaj? Oduševiće vas.

Sastojci:

400 g pileće džigerice
2 veća crna luka
2 zelene paprike
1 manji plavi patlidžan
2 krompira
2 mrkve
malo graška i boranije
1 svježi paradajz
so, biber, biozačin, ulje
1 kašičica brašna
aleva paprika

priprema:

  1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.
  2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u maloj vodi, alevu papriku, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.

Primjedbe