Pileći paprikaš imat će bolji okus uz ovaj mali trik. Promijenite samo jedan detalj i uživat ćete u primamljivoj aromi

 

Sastojci:

500 g piletine
2 mrkve 2
luka
1 crvena paprika
1 režanj češnjaka
1/8 korijena peršina
1/8 korijena celera
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica masti ili ulja
1 žlica brašna 1
žličica mljevene crvene paprike
1 žličica dimljene paprike
sol, papar

priprema:

Piletinu natrljajte solju i mljevenom crvenom paprikom (koristite ljutu ili slatku prema svom ukusu) pa je kratko prepecite na zagrijanom ulju ili masti. Izvadite meso pa na istoj masnoći dinstajte sitno nasjeckani luk sve dok ne omekša i potamni. Dodajte češnjak i pirjajte dok se ne zamiriše pa dodajte mrkvu, celer i peršin narezane na sitne kockice.

Pirjajte povrće ne ispari tekućinu pa dodajte koncentrat rajčice i pustite da se kratko zaprži. Zalijte toplom vodom ili pilećom juhom pa dobro promiješajte i vratite meso. Kuhajte poklopljeno oko 45 minuta uz povremeno dodavanje vode.

Zatim dodajte dimljenu papriku i brašno razmućeno u otprilike 150 ml vode. Dobro promiješajte. Dodajte crvenu papriku narezanu na kockice i ostavite da se kuva 10-ak minuta. Dodajte papra i po potrebi još soli pa poslužite uz rižu ili drugi prilog po izboru.

Primjedbe