Recept za najkremastiju i najukusniju tortu bez pečenja. Ima 4 sastojka i spreman je za 10 minuta

 

Recept za najkremastiju i najukusniju tortu bez pečenja. Ima 4 sata i spreman je za 10 minuta

Želite da pripremite ukusan desert koji je gotov vrlo brzo? Govorimo vam kako da napravite apsolutno ukusnu tortu koju ne morate peći, a koja će se sigurno svidjeti vašim najmilijima! Potrebna su vam samo četiri sastojka i spreman je za 10 minuta.

Kako napraviti tortu bez pečenja. Potrebni su vam samo četiri sastojka.
Potrebni sastojci su: 300 grama čokoladnog napolita,  180 grama krem ​​sira, 400 ml vrhnja za šlag, 200 g kondenzovanog mleka i po želji čokoladnih granula.

Pogledajte i – Tajna najbolje torte od jabuke. Nećete ni shvatiti da je to post, sastojak koji morate dodati

Kako pripremiti tortu bez pečenja
Prije svega, u posudu blendera dodajte oblatne i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Na podnožju ploče postavite prsten koji se može ukloniti, a njegov prečnik treba da bude 22 ili 24 centimetra. Stavite pastu za vafle na njeno podnožje. Pritisnite ga dno čaše. U činiju dodajte krem ​​sir i već zaslađeni šlag. Umutiti sastojke mikserom na velikoj brzini dok ne dobijete kremastu teksturu sa mekim vrhovima. Nakon toga dodajte kondenzovano mlijeko i nanesite miksati mikserom dok vrhovi ne postanu čvršći.

Dobijeni sastav stavite na oblande, sve prekrijte folijom za hranu i ostavite desert u frižideru dva sata. Nakon dva sata skinite obruč i ukrasite tortu čokoladnim granulama. Sada je spreman za serviranje!

Možete koristiti, ovisno o vašim željama, sladoledu, čokoladi ili drugim dodacima. Možete koristiti i oblatne sa ukusom koji nije čokolada.

Pogledajte i – Tajna savršenog tiramisua. Kakva bi kafa u kolačićima trebala biti, trik za ukusan kolačić

Primjedbe