SARAJEVSKA ŠAMPITA: ‘Čarobna’ formula ‘svega po 11’ garantira uspjeh!

 

Za kore:
11 žumanaca,
11 kašika šećera,
11 kašika ulja,
11 kašika mleka,
11 kašika brašna,
malo praška za pecivo
korica limuna

Za agdu:
2×11 (tj. 22) šećera,
11 kašika vode,
kriška limuna

Za šaum:
11 bjelanaca,
11 kašika šećera

Priprema:

Na početku izmjeriti sastojke za agdu i staviti na laganu vatru da se kuha!

Zatim odvojiti bjelance od žumanaca. Umutiti žumanca i šećer, dodati ulje, pa mlijeko i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo i limunovom koricom.
Izliti smjesu u pomašćenu tepsiju i peći 10-tak minuta na temperaturi od 200° (više ili manje, zavisno od vaše pećnice)

Primjedbe