Kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike mleka
- 1 prašak za pecivo
- 80 gr crne čokolade
Krem:
- 600 ml mleka
- 6 kašika gustina
- 150 gr šećera
- 200 gr margarina
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 500 gr jagoda
Glazura:
- 220 gr crne čokolade
- 80 ml slatke pavlake ( ili 6 kašika ulja za običnu glazuru )
Priprema:
Uključiti rernu na 170 stepeni.
Ulupati penasto belanca pa dodati šećer, nastaviti mućenje pa dodavati žumanca i mleko.
Umešati otopljenu čokoladu.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve istresti u obložen pleh 30 x 40 cm ili 20 x 30. Ukoliko uzmete veliki pleh od rerne onda pečen biskvit sečete po širini, a ukoliko uzmete manji pleh onda koricu sečete vodoravno da se dobiju dve tanke.
Pomešati gustin, šećer i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Zakuvati pa mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin i dodati mu ohladjen “puding”.
Umutiti pa dodati ekstrakt vanile i opet umutiti.
KOru isprskati po želji mlekom, naneti pola fila, iseckane jagode pa opet pola fila i odgore poklopiti drugom korom.
Otopiti čokoladu na pari sa slatkom pavlakom ili uljem i preliti kolač.
Ostaviti nekoliko sati u frižideru pa poslužiti.
Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar