Beli Egipat torta

Kore:
9 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika prženih, krupno mlevenih lešnika
3 kašike brašna

Krem:
700 ml mleka
10 kašika šećera
2 vanilin šećera
9 žumanaca
8 kašika gustina
80 gr margarina
100 gr bele milka čokolade ( može i više )
150 ml slatke pavlake ( vrhnje za šlag, halta )
Krem II:

350ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
50 gr sirnog namaza, krem sira
Još:
100 gr prženih krupno seckanih lešniaka

Priprema:
3 belanca ulupati u jak šne pa postepeno dodavati 4 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
Na kraju umešati kašiku brašna i 4 kašike lešnika.
Okrugli pleh 23, 24 cm obložiti pa sipati smesu i staviti na 180 stepeni da se peče od 10 do 15 minuta zavisno od rerne.
Tako uraditi i preostale dve kore.
500 ml mleka staviti da provri. Gustin, šećer, vanilin šećer pomešati sa preostalih 200 ml mleka, da nema grudvica lepo izmešati pa zakuvati u kipuće mleko.
Kada se smesa zgusnula skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi, pa ostaviti da se skroz ohladi.
Kada se krem ohladio ulupati margarin pa mu dodavati ohladjen krem i mutiti.
Ulupajte zatim slatku pavlaku pa je dodajte kremu.
Drugi krem: Ulupajte slatku pavlaku. Ulupajte sir sa šećerom u prahu i sjedinite sve zajedno.
Filovanje: I kora, 1/3 žutog krema, slatka pavlaka i popite lešnicima. Tako uradite do kraja.
Ako vam je peostalo slatke pavlake i lešnika namažite okolo i pospite lešnici, a ako ne, uradite dekoraciju po izboru.
Prijatno.

Primjedbe