Kore:
- 9 jaja
- 18 kašika šećera
- 18 kašika mleka
- 14 kašika brašna
- 5 kašika kakaoa
- prstohvat soli
- 15 gr praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrata od vanile
Za vanil krem:
- 1 litar mleka
- 11 kašika gustina
- 4 žumanca
- 7 kašika šećera
- 200 gr maslaca
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrata od vanile
Karamelizovani orasi:
- 200 gr šećera
- 250 gr oraha
Priprema:
Prvo pripremajte krem.
Ulupati žumanca sa šećerom da zapene. Dodati gustin, malo hladnog mleka da se to veže i ekstrat od vanile. Preostalo mleko staviti da provri, pa kad provri umućenu smesu zakuvati u mleko.
Mešati dok se ne zgusne pa skloniti, dodati maslac i miksirati dok se maslac ne otopi i sve sjedini pa ostaviti da se skroz ohladi. Kada bude mlak stavite u frižider. Dok se hladi pripremite kore.
Ulupajte belanca sa prstohvatom soli, pa dodavajte šećer uz mućenje. Zatim dodajte mleko uz mućenje.
Ulupajte belanca sa prstohvatom soli, pa dodavajte šećer uz mućenje. Zatim dodajte mleko uz mućenje.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa dodajte smesi i mešajte varjačom ili žicom.
Kada se sjedinilo dodajte ekstrat.
Podelite smesu na 3 jednaka dela pa pecite 3 kore na 180 stepeni po 15 min ( u mojoj rerni je 15 minuta ), u plehu veličine 30 x 30 cm.
Otopite šećer, karamelizujte ga, pazite da ne izgori, pa dodajte orahe i izmešajte.
Na papir za pečenje istresite smesu i ostavite da se ohladi.
Ohladjeno i stegnuto stavite u blender pa izblendirajte ili u kesu pa izlupajte tučkom za meso.
Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte postepeno kremu uz mućenje.
Kora, krem, kora, krem, kora, krem i odgore orasi.
Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar