Kolač sa lešnicima i čokoladom

kolac sa lesnicima
Sastojci za kore:
  • 6 jaja
  • 150 gr šećera
  • 60 gr mlevenih  lešnika
  • 40 gr brašna
  • 10 gr kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo


Krem :
  • 350 ml slatke pavlake
  • 200gr mlečne čokolade sa lešnikom
  • 100 gr prženih, seckanih ili mlevenih lešnika
Priprema:
Ulupajte belanca sa prstohvatom soli.
Ulupajte žumaca sa šećerom.
Pomešajte brašno, kakao, mlevene lešnike i prašak za pecivo.
U belanca dodajte smesu od žumanaca, lagano promešajte pa dodajte smesu suvih sastojaka i sve sjedinite varjačom.
Podelite smesu na dva dela i od nje ispecite dve kore u plehu veličine 25 x 25cm. Ili pecite jednu koru i presecite je na dva dela.
Slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu stavite na paru da se čokolada otopi uz stalno mešanje. Nemojte da vam smesa provri. Ostavite krem nekoliko sati da se ohladi i stvrdne.

Najbolje da prvo pravite krem i to nekoliko sati ranije.
Kada se krem stvrdnuo ulupajte ga mikserom, pa dodajte lešnike.
Ovim kremom nafilujte obe kore.
Dekoracija po izboru.

Primjedbe