Sastojci za kore:
- 6 jaja
- 150 gr šećera
- 60 gr mlevenih lešnika
- 40 gr brašna
- 10 gr kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Krem :
- 350 ml slatke pavlake
- 200gr mlečne čokolade sa lešnikom
- 100 gr prženih, seckanih ili mlevenih lešnika
Priprema:
Ulupajte belanca sa prstohvatom soli.
Ulupajte žumaca sa šećerom.
Pomešajte brašno, kakao, mlevene lešnike i prašak za pecivo.
U belanca dodajte smesu od žumanaca, lagano promešajte pa dodajte smesu suvih sastojaka i sve sjedinite varjačom.
Podelite smesu na dva dela i od nje ispecite dve kore u plehu veličine 25 x 25cm. Ili pecite jednu koru i presecite je na dva dela.
Slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu stavite na paru da se čokolada otopi uz stalno mešanje. Nemojte da vam smesa provri. Ostavite krem nekoliko sati da se ohladi i stvrdne.
Najbolje da prvo pravite krem i to nekoliko sati ranije.
Kada se krem stvrdnuo ulupajte ga mikserom, pa dodajte lešnike.
Ovim kremom nafilujte obe kore.
Dekoracija po izboru.
Primjedbe
Objavi komentar