Sastojci
Za sutlijaš
1 litar mleka
150 gr pirinča
1 kesica vanilin šećera
5 kašika šećera
Za preliv
250 gr malina ( zamrznutih)
4 kašike šećera
Način pripreme
Mleko staviti da se kuva, dodati opran i ocedjen od vode pirinač, kuvati na tihoj vatri i 5 minuta pre kuvanja dodati šećer i vanilin šećer.
Dok se sutlijaš kuva pripremiti preliv.
Maline odmrznuti, dodati šećer i kuvati od kad provri 5-6 minuta.
Sutlijaš i preliv dok je još topao staviti u posudice ili čaše, prvo 2-3 kašike preliva pa sutlijaš pa preliv.
Ukrasiti malinama i svežim listom nane
Za sutlijaš
1 litar mleka
150 gr pirinča
1 kesica vanilin šećera
5 kašika šećera
Za preliv
250 gr malina ( zamrznutih)
4 kašike šećera
Način pripreme
Mleko staviti da se kuva, dodati opran i ocedjen od vode pirinač, kuvati na tihoj vatri i 5 minuta pre kuvanja dodati šećer i vanilin šećer.
Dok se sutlijaš kuva pripremiti preliv.
Maline odmrznuti, dodati šećer i kuvati od kad provri 5-6 minuta.
Sutlijaš i preliv dok je još topao staviti u posudice ili čaše, prvo 2-3 kašike preliva pa sutlijaš pa preliv.
Primjedbe
Objavi komentar