Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
9 žlica šećeraa
– 9 žlica brašna (ili 8 brašna + 1 kakao)
– 1 prašak za pecivo
– 1 valili šećer
Dodatak:
– 150 g čokolade za kuhanje
Biskvit:
6 jaja
9 žlica šećeraa
– 9 žlica brašna (ili 8 brašna + 1 kakao)
– 1 prašak za pecivo
– 1 valili šećer
Dodatak:
– 150 g čokolade za kuhanje
– 250 g margarina
– 200 g višanja iz kompota
– 1 dl ruma (ili manje – po želji)
– 3 velike žlice marmelade ili pekmeza od višanja ili marelice
Glazura:
– 100 g margarina
– 200 g čokolade za kuhanje
– 200 g višanja iz kompota
– 1 dl ruma (ili manje – po želji)
– 3 velike žlice marmelade ili pekmeza od višanja ili marelice
Glazura:
– 100 g margarina
– 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku zdjelu (kada sam ovo radila prije par godina – moj suprug je rekao: “jesi li ti normalna biskvit je baš dobro ispao”).
Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku zdjelu (kada sam ovo radila prije par godina – moj suprug je rekao: “jesi li ti normalna biskvit je baš dobro ispao”).
U mikrovalnoj otopiti čokoladu i margarin , malo ohladiti i dodati – preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
Sve sastojke dobro izmješati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smjesa – nalik na blato.
Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smjesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Drugi dan odmotati – maknuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dvije rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge…PRIATNO!
Sve sastojke dobro izmješati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smjesa – nalik na blato.
Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smjesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Drugi dan odmotati – maknuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dvije rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge…PRIATNO!
Primjedbe
Objavi komentar