Sastojci:
Plazma keks preliti sa rumom i sokom. U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu. Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli. Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona. Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne. Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Posluživanje:
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju.
- 300 gr mljevenog plazma keksa;
- 50 ml ruma;
- 100 ml soka po želji;
- 250 gr margarina za kreme;
- 250 gr šećera u prahu;
- 200 gr čokolade za kuhanje;
- 60 gr prženih mljevenih lješnjaka;
- 50 gr kokosa + malo za posipanje;
- 50 gr žele bombona;
- malo ulja za sjaj čokolade.
Plazma keks preliti sa rumom i sokom. U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu. Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli. Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona. Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne. Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Posluživanje:
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju.
Primjedbe
Objavi komentar