Sastojci
Za kolač:
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm). Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet:
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.
Za kolač:
- 100 g šećera
- 60 g šećera u prahu
- 125 ml ulja
- 60-100 g Džem extra borovnica Podravka
- 90 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 90 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
- 1 žličica Sode bikarbone Dolcela
- 1 žličica Vanilin šećera Dolcela
- 45 g kakaa
- 200 ml jogurta
- 40 ml mlijeka
- 25 g maslaca
- 50 g čokolade
- 3 žlice slatkog vrhnja
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm). Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet:
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.
Primjedbe
Objavi komentar