"KIVI KOLAČ": ZA 15 MINUTA GOTOV... JEDNOSTAVNA I LAKA PRIPREMA...

SASTOJCI:
Kora:

12 jaja

12 zlica secera

2 dcl ulja

12 zlica brasna


4 zlice kakaoa

1 prasak za pecivo

2 dcl mlijeka

Fil:

8 dcl mlijeka

8 zlica brasna

20 dkg secera


25 dkg margarina

oko 1 kg kivija

2 bezbojna preljeva za tortu

PRIPREMA:
Kora:
Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, a zatim brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakao. Pecen biskvit poprskati sa 2 dcl prokuhanog mlijeka.

Fil:
Odvojiti malo mlijeka i razmutiti brasno, a potom ukuhati u preostalo mlijeko sa secerom. U ohladjeno dodati razmuceni margarin. Kora, na koru namazati fil, narezati kivi na kolutove i poslagati na fil, a zatim preliti preljevom za torte. (preljev napraviti prema uputi sa vrecice) Mjera je za onu najvecu tepsiju od stednjaka. Ako vam je puno, uvijek mozete prepoloviti mjeru… :)

Primjedbe