SASTOJCI
Za podlogu:
100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)
Za ganache mousse kremu:
150 ml Šlaga
50 ml mlijeka
100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga
150 g bijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga
150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
300 ml Šlaga
150 g mliječne čokolade
75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)
PRIPREMA:
Podloga:
Pečene, krupno samljevene lješnjake pomiješati sa 100 g otopljene čokolade za kuhanje (40 % kakaa).
Na podlogu staviti celofan, na njega obruč kalupa za torte, pa u njemu napraviti podlogu za tortu i prekriti je drugim celofanom.
Krema od tamne čokolade:
150 ml vrhnja za šlag, 50 ml mlijeka i 150 g crne čokolade staviti na laganu vatru i kad baci ključ izmiješati i ohladiti u frižideru. Ohlađeno izmiksati da se dobije pjena poput musa.
Skinuti gornji celofan sa kružne podloge, staviti mus i ohladiti u frižideru.
Bijela krema:
150 ml vrhnja za šlag i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, zatim lagano dodati 150 g otopljene bijele čokolade. Staviti preko crnog musa i vratiti u frižider.
Tamna krema:
150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 čokolade za kuhanje (40 % kakaa) lagano miksajući. Staviti preko bijelog sloja i vratiti u frižider.
Krema od mliječne čokolade:
150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 g mliječne čokolade lagano miksajući. Staviti preko tamne kreme i vratiti u frižider.
Prva glazura:
Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i njime preliti 150 g izlomljene čokolade za kuhanje (40 % kaka). Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Glazuru staviti preko kreme od mliječne čokolade i vratiti u frižider.
Druga glazura:
Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i preliti 150 g izlomljene mliječne čokolade. Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Staviti preko prve glazure i vratiti u frižider.
Ukrasiti po želji, npr. čokoladom i lješnjacima, a može se servirati i bez ukrašavanja, da svi slojevi ostanu vidljivi.
Za podlogu:
100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)
Za ganache mousse kremu:
150 ml Šlaga
50 ml mlijeka
100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga
150 g bijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga
150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
300 ml Šlaga
150 g mliječne čokolade
75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)
Podloga:
Pečene, krupno samljevene lješnjake pomiješati sa 100 g otopljene čokolade za kuhanje (40 % kakaa).
Na podlogu staviti celofan, na njega obruč kalupa za torte, pa u njemu napraviti podlogu za tortu i prekriti je drugim celofanom.
Krema od tamne čokolade:
150 ml vrhnja za šlag, 50 ml mlijeka i 150 g crne čokolade staviti na laganu vatru i kad baci ključ izmiješati i ohladiti u frižideru. Ohlađeno izmiksati da se dobije pjena poput musa.
Skinuti gornji celofan sa kružne podloge, staviti mus i ohladiti u frižideru.
Bijela krema:
150 ml vrhnja za šlag i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, zatim lagano dodati 150 g otopljene bijele čokolade. Staviti preko crnog musa i vratiti u frižider.
Tamna krema:
150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 čokolade za kuhanje (40 % kakaa) lagano miksajući. Staviti preko bijelog sloja i vratiti u frižider.
Krema od mliječne čokolade:
150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 g mliječne čokolade lagano miksajući. Staviti preko tamne kreme i vratiti u frižider.
Prva glazura:
Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i njime preliti 150 g izlomljene čokolade za kuhanje (40 % kaka). Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Glazuru staviti preko kreme od mliječne čokolade i vratiti u frižider.
Druga glazura:
Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i preliti 150 g izlomljene mliječne čokolade. Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Staviti preko prve glazure i vratiti u frižider.
Ukrasiti po želji, npr. čokoladom i lješnjacima, a može se servirati i bez ukrašavanja, da svi slojevi ostanu vidljivi.
Primjedbe
Objavi komentar