Preskoči na glavni sadržaj
TORTA OD ČOKOLADE I NARANDŽE
Sastojci:
Biskvit:
- 100 g Badema
- 1 Naranča
- 120 g Šećera
- 3 Jaja
- 1/2 Prašak za pecivo Docela
- prstohvat soli
- 1 Vanilin šećer Dolcela
Krema:
- 1 Puding od čokolade Dolcela
- 1 Instant želatine Dolcela
- 400 ml Soka od naranče
- šećer po potrebi
Priprema:
Biskvit:
Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire. Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo. Spojite sve sastojke neizmjenično, dodavajući i pripremljeni pire od naranče. Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rijeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.
Krema:
Kremu pripremite na taj način da koristite Dolcela, puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita. Kada se puding ohladi na torti, uzmite Dolcela instant želatinu i pratite upute na pakiranju. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte sa instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.
Primjedbe
Objavi komentar